Zalmpakketjes met Spinazie, Aardappel en Knoflook
Deze zalmpakketjes met spinazie, aardappelschijfjes en knoflook zijn perfect voor een gezonde en smaakvolle maaltijd, direct uit de oven.
Equipment
Ingrediënten
Instructies
- Was de spinazie en laat deze goed uitlekken.
- Schil de aardappels en snijd ze in dunne schijfjes.
- Dep de zalmfilet droog en verdeel in vier gelijke stukken.
- Snijd de peterselie fijn, pel en snipper de sjalotjes, en hak de kappertjes fijn.
- Meng de peterselie, sjalotjes en kappertjes door de boter.
- Snijd de knoflookbollen doormidden en de limoen in schijfjes.
- Leg vier stukken bakpapier neer en verdeel de aardappelschijfjes in het midden.
- Bestrooi met zout en peper.
- Leg de spinazie en de zalm op de aardappels.
- Verdeel de kappertjesboter over de zalm en leg een schijfje limoen erop.
- Voeg een halve knoflookbol toe aan elk pakketje.
- Vouw de pakketjes dicht en bak ze ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Serveer deze zalmpakketjes met een frisse witte wijn zoals een Chardonnay of Sauvignon Blanc om de smaken van de zalm en knoflook te complementeren.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 35 g | Vet: 20 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 2 g