Zalmquiche met Ananas
Een heerlijke zalmquiche met een verrassende ananassmaak, perfect voor een lichte maaltijd.
Equipment
- vork
Ingrediënten
- 1 pakje bladerdeeg
- 1 blikje zalm
- 1 eetlepel sherry
- Peper
- Zout
- 4 plakken ananas uitgelekt
- 3 eieren
- 1½ dl slagroom
- 1 eetlepel fijngehakte peterselie
- 250 g geraspte kaas
Instructies
- Laat het bladerdeeg ontdooien en gebruik het om een springvorm te bekleden.
- Prik met een vork enkele gaatjes in het bladerdeeg.
- Maak de zalm los met een vork.
- Klop de eieren met de room, sherry, peper, zout, kaas en de peterselie goed door elkaar.
- Meng dit met de zalm.
- Giet het zalm-ei-mengsel in de met bladerdeeg beklede springvorm.
- Leg bovenop de zalm de plakken ananas.
- Bak de quiche gedurende 45 minuten in een voorverwarmde oven op 200 ºC, tot deze mooi goudbruin is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een frisse, lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling.
Serveer met een frisse, lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 20 g | Vet: 22 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 3 g