Zalmquiche met Ananas

Een goudbruin gebakken zalmquiche, belegd met schijfjes ananas en gegarneerd met verse peterselie. De quiche heeft een knapperige bladerdeegkorst en een romige vulling met zichtbare stukjes zalm. Geserveerd in een rustieke bakvorm in een gezellige vintage keuken met pastelkleuren en retro-accenten, verlicht door zacht natuurlijk licht dat de warme kleuren en texturen benadrukt.

Zalmquiche met Ananas

Een heerlijke zalmquiche met een verrassende ananassmaak, perfect voor een lichte maaltijd.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 55 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 pakje bladerdeeg
  • 1 blikje zalm
  • 1 eetlepel sherry
  • Peper
  • Zout
  • 4 plakken ananas uitgelekt
  • 3 eieren
  • dl slagroom
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 250 g geraspte kaas

Instructies

  • Laat het bladerdeeg ontdooien en gebruik het om een springvorm te bekleden.
  • Prik met een vork enkele gaatjes in het bladerdeeg.
  • Maak de zalm los met een vork.
  • Klop de eieren met de room, sherry, peper, zout, kaas en de peterselie goed door elkaar.
  • Meng dit met de zalm.
  • Giet het zalm-ei-mengsel in de met bladerdeeg beklede springvorm.
  • Leg bovenop de zalm de plakken ananas.
  • Bak de quiche gedurende 45 minuten in een voorverwarmde oven op 200 ºC, tot deze mooi goudbruin is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Serveer met een frisse, lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 20 g | Vet: 22 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart / Hoofdgerechten / Vis / Zalm
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Herfst
Geschikt voor Dieët: Pescatarian