Zalmrolletjes met limoenricotta
Equipment
- plasticfolie
Ingrediënten
- 1 limoen
- ½ bakje ricotta kaas, bakje a 250 g
- zout
- versgemalen peper
- 200 g gerookte zalmfilet
- ½ zakje verse basilicum a 15 g
Instructies
- Limoen schoonboenen en boven kom groene schil eraf raspen.
- Limoen uitpersen.
- Ricotta, zout en peper naar smaak door limoenschil mengen.
- Op werkvlak stuk folie uitspreiden.
- Plakjes zalm erop leggen in rechthoek van ca. 20 x 16 cm.
- Limoensap erover sprenkelen en zalm voorzichtig bestrijken met dun laagje limoenricotta.
- Afdekken met blaadjes basilicum.
- Met behulp van folie zalm vanaf lange zijde oprollen.
- Zalmrol in folie wikkelen.
- In koelkast ca. 1 uur laten opstijven.
- Folie verwijderen en rol met scherp mes in plakjes van ca. 1 cm dik snijden.
- Serveren in schaaltjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
60 Voorbereidingstijd. bereidingstijd 10 minuten