Zalmspiesjes met een knapperige kruidenkorst, geserveerd op een kleurrijk bord in een moderne, vrolijke Mexicaanse keuken met heldere tegels en tafelservies. De zonnige ruimte straalt een frisse en gastvrije sfeer uit

Zalmspiesjes met Komijn en Venkel

Heerlijke zalmspiesjes met een kruidige korst van komijn en venkel, perfect voor een zomerse barbecue of lichte maaltijd.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 theelepels komijnzaadjes
  • 2 theelepels venkelzaadjes
  • 1 theelepel grof zeezout
  • Versgemalen peper
  • 1 dik stuk zalmfilet van 500 g

Instructies

  • Plet de komijn- en venkelzaadjes in een vijzel en voeg het grof zeezout en versgemalen peper toe.
  • Snijd de zalm in blokjes en druk één kant van elk blokje in het kruidenmengsel.
  • Verhit een koekenpan op hoog vuur en bak de zalm met de kruidenkant naar beneden gedurende 2 minuten.
  • Plaats de zalmblokjes 1 minuut in een voorverwarmde oven op 200°C, totdat ze net gaar zijn.
  • Serveer de zalmblokjes op spiesjes en geniet direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies
Serveer deze zalmspiesjes met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling voor een lichte, verfrissende combinatie.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 35 g | Vet: 18 g | Zout: 1.2 mg
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Vis / Zalm
Land van herkomst Spanje
Extra aanwijzing Zomer
Geschikt voor Dieët: Flexitarisch / Keto / Notenvrij
Feestdagen etc Picknick