Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
2 cocktailprikkers,
keukenpapier
- 1 schaaltje zalmtournedos 200 g, AH,
- zout
- versgemalen zwarte peper
- 4 plakjes katenspek
- 1 eetlepel bloem
- 6 eetlepels olijfolie,
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel sinaasappelsap
- 1 eetlepel Dijonmosterd Grey Poupon,
- 3 theelepels bieslook doosje á 25 g, diepvries, Iglo,
- 1 theelepel basilicum doosje á 25 g, diepvries, Iglo,
- 1 theelepel vloeibare honing
- 25 g boter of margarine
- 1 pak pangroente Auberge 300 g, diepvries, AH,
Voorbereiding:
Zalmtournedos droogdeppen met keukenpapier.
Bestrooien met zout en peper.
Om elke tournedos 2 plakjes spek vouwen en vastzetten met cocktailprikker.
Op plat bord bloem strooien.
Tournedos door bloem wentelen, zodat alle kanten bedekt -zijn met bloem.
In kom 4 eetlepels olie, citroensap, sinaasappelsap, mosterd, bieslook, basilicum en honing tot dressing mengen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Bereiden:
In hapjespan boter en rest van olie verhitten.
Zalmtournedos aan beide kanten snel dichtschroeien en op middelhoog vuur ca. 8 minuten bakken, halverwege keren.
Intussen in pan weinig water met zout aan de kook brengen.
Pangroente toevoegen en afgedekt ca. 6 á 8 minuten zachtjes koken.
Groente over twee borden verdelen.
Beetje kruidendressing erover schenken.
Zalmtournedos in midden leggen en besprenkelen met rest van dressing.
Serveren met gebakken krielaardappeltjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Vind ik leuk:
Vind-ik-leuk Aan het laden...
Gerelateerd
Receptenplein.nl
Home / Zalmtournedos met kruidendressing