Zeevruchtensoep

Zeevruchtensoep

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg gemengde schelpdieren mosselen, venusschelpjes, kokkels, strandgapers
  • 1 blokje visbouillon met 1 liter water
  • 2 uien
  • 2 stengels prei
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 wortels
  • 1 grote vleestomaat
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 glas witte wijn
  • Zout
  • versgemalen peper

Instructies

  • Was de groenten en snijd ze fijn.
  • Stoof ze gedurende 10 minuten in olijfolie in een grote kookpan.
  • Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • Verdeel de zorgvuldig gewassen schelpdieren over de groenten.
  • Overgiet alles met de witte wijn en laat het 2 minuten koken.
  • Voeg de visbouillon toe en laat de soep nog ongeveer 10 minuten doorkoken tot alle
  • schelpdieren geopend zijn.
  • Serveer onmiddellijk.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Voorgerechten / Zeevruchten
Land van herkomst België