Zelfgemaakte Berbere Ethiopische Specerijenmix

Zelfgemaakte Berbere: Ethiopische Specerijenmix

Maak je eigen authentieke Berbere, een Ethiopische specerijenmix die je gerechten een warme, aromatische smaak geeft.
Bereidingstijd: 5 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 tl korianderzaad of poeder 2 minuten geroosterd in een hete koekenpan, daarna fijn gemalen in een vijzel
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 tl kardemompoeder
  • ½ tl nootmuskaat
  • 1 tl kurkuma
  • ½ tl kaneelpoeder

Instructies

  • Rooster het korianderzaad (indien niet al in poedervorm) 2 minuten in een hete koekenpan.
  • Maal het geroosterde korianderzaad fijn in een vijzel.
  • Meng alle ingrediënten, inclusief het fijn gemalen korianderzaad, goed door elkaar in een kom.
  • Giet de specerijenmix in een schoon, droog potje met een deksel en bewaar op een koele, donkere plaats.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Basisrecept / Kruidenmengsels
Land van herkomst Ethiopië
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij / Veganistisch / Vegetarisch