Zelfgemaakte Groentespread met Olijven en Paprika
Probeer deze smaakvolle, zelfgemaakte groentespread met olijven en paprika voor een gezond en hartig broodbeleg!
Equipment
Ingrediënten
- 1 teen knoflook
- 2 cm verse gember
- 2 grote vleestomaten
- 3 el zwarte olijven schijfjes
- 1 zoete puntpaprika
Instructies
- Doe de zwarte olijven, knoflook, zoete puntpaprika, verse gember en vleestomaten in de keukenmachine.
- Pureer het geheel tot een gladde massa.
- Plaats een zeef boven een schaal en giet het mengsel erin.
- Laat het mengsel minimaal 15 minuten uitlekken en druk het daarna goed aan om overtollig vocht te verwijderen.
- Doe de uitgelekte spread in een schone jampot en bewaar in de koelkast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geen wijnadvies, deze spread past goed bij water of lichte, niet-alcoholische dranken.
Voedingswaarden
Calories: 20 kcal | koolhydraten: 4 g | Protein: 1 g | Vet: 1 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 2 g