Zelfgemaakte Groentespread met Olijven en Paprika

Probeer deze smaakvolle, zelfgemaakte groentespread met olijven en paprika voor een gezond en hartig broodbeleg!
Porties: 8 (afhankelijk van gebruik)
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook
  • 2 cm verse gember
  • 2 grote vleestomaten
  • 3 el zwarte olijven schijfjes
  • 1 zoete puntpaprika

Instructies

  • Doe de zwarte olijven, knoflook, zoete puntpaprika, verse gember en vleestomaten in de keukenmachine.
  • Pureer het geheel tot een gladde massa.
  • Plaats een zeef boven een schaal en giet het mengsel erin.
  • Laat het mengsel minimaal 15 minuten uitlekken en druk het daarna goed aan om overtollig vocht te verwijderen.
  • Doe de uitgelekte spread in een schone jampot en bewaar in de koelkast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geen wijnadvies, deze spread past goed bij water of lichte, niet-alcoholische dranken.

Voedingswaarden

Calories: 20 kcal | koolhydraten: 4 g | Protein: 1 g | Vet: 1 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Broodbeleg
Land van herkomst Internationaal