Zelfgemaakte Knoflookboter en Twee Verrukkelijke Dipsausjes
Maak je maaltijd compleet met deze smaakvolle knoflookboter en twee veelzijdige dipsausjes!
Equipment
- Kommen (3 stuks)
- Lepel
- Potje of kleine container
Ingrediënten
Knoflookboter:
Saus 1:
- 1 el augurk fijngesneden
- 1 el ketchup
- 1 el yoghurt
- 1 sjalot fijngesneden
- Peterselie naar smaak
- Tipje mayonaise
- Zure room naar smaak
Saus 2:
- 1 el yoghurt
- 1 el mayonaise
- 1 tl kerriepoeder
- Bieslook naar smaak
- Peterselie naar smaak
- Zure room naar smaak
Instructies
Knoflookboter:
- Laat de roomboter op kamertemperatuur komen.
- Meng de roomboter met geperste knoflook, peterselie, bieslook, oregano, peper en zout in een kom.
- Schep de knoflookboter in een potje en zet in de koelkast tot gebruik.
- Serveer met stokbrood of bij een gourmet.
Saus 1:
- Meng zure room, een tipje mayonaise, yoghurt, fijngesneden augurk, sjalot, peterselie en ketchup in een kom.
- Roer goed door tot een gladde saus.
- Serveer bij gourmet of als dipsaus.
Saus 2:
- Meng zure room, mayonaise, yoghurt, bieslook, kerriepoeder en peterselie in een kom.
- Roer goed door tot een gladde saus.
- Heerlijk als dipsaus of bij gourmet.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze knoflookboter en sauzen passen goed bij een droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een lichte rode wijn zoals Pinot Noir.
Voedingswaarden
Calories: 120 kcal | koolhydraten: 1 g | Protein: 1 g | Vet: 12 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 0.5 g