Zoete Amandel-Rozijnensalsa
Ingrediënten
- 150 g rozijnen
- 2 eetlepels citroensap
- 1½ dl appelsap
- 3 theelepels chilipoeder
- 3 eetlepels amandelschaafsel
- 1 zakje verse basilicum 15 g
- Zout
- Versgemalen peper
Instructies
- Breng in een pan de rozijnen samen met het citroensap, appelsap en chilipoeder aan de kook.
- Laat het geheel ongeveer 10 minuten zachtjes sudderen tot het vocht verdampt is.
- Laat het vervolgens afkoelen.
- Rooster intussen in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin.
- Laat de geroosterde amandelen op een bordje afkoelen.
- Snijd de basilicumblaadjes in dunne reepjes.
- Meng in een schaal de rozijnen, geroosterde amandelen en basilicum door elkaar.
- Breng indien nodig op smaak met zout, versgemalen peper en een snufje chilipoeder.
- Voedingswaarden (per portie):
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze zoete amandel-rozijnensalsa is heerlijk als topping op yoghurt, kwark, of als bijgerecht bij gegrild vlees of gevogelte.
Voedingswaarden
Calories: 247 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 4 g | Vet: 5 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 38 g