Zoete Kaasplakken met Gember en Port

Alt-tekst: Een rustieke houten tafel met een bordje zoete kaasplakken, bedekt met een krokant kokoslaagje, geserveerd met een gember-portsaus en blauwe druiven. De kaasplakken zijn goudbruin en elegant gegarneerd, met de saus eroverheen en druiven aan de zijkant, wat een gezellige sfeer oproept.

Zoete Kaasplakken met Gember en Port

Zoete kaasplakken met een krokant kokoslaagje, geserveerd met een gember-portsaus en druiven.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
koelen 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 dl rode port of frambozencocktail
  • 1 el gembersiroop
  • 1 ei M
  • 1 el koffiemelk
  • 2 el gember potje
  • 4 dikke plakken Landana of Leerdammer ± 100 g per plak, zonder korst
  • 50 g boter
  • 75 g gemalen kokos
  • Bloem
  • Blauwe druiven
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Klop het ei los met koffiemelk, gembersiroop, zout en peper.
  • Wentel de kaasplakken door de bloem en dan door het eimengsel.
  • Wentel de plakken door de kokos.
  • Laat ze een half uur opstijven in de koelkast.
  • Bak de plakken goudbruin in boter.
  • Leg ze op bordjes.
  • Roer de bakgember en port door elkaar en laat inkoken.
  • Schep het sausje naast en over de kaasplakken.
  • Schik de druiven eromheen en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer direct na bereiding.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn, zoals een rode port, of een fruitige witte wijn, zoals een Gewürztraminer.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 20 g | Vet: 30 g | Zout: 1 g | Sugar: 20 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Kaas / Koude Hapjes / Tapas
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden