Zomerse aardbeien met toffee-ijs en citrus
Frisse aardbeien gemarineerd in sinaasappel- en citrussap, geserveerd met romig toffee-ijs, slagroom en munttopjes: een zomers nagerecht met flair.
Ingrediƫnten
- 1 bak Toffee Tijd ijs Hertog
- 1 bus slagroom Campina
- 1 citroen
- 2 bakjes aardbeien
- 2 sinaasappels
- 1 eetlepel poedersuiker
- verse munttopjes
Instructies
- Verwijder de kroontjes van de aardbeien.
- Was de aardbeien in koud water en laat ze uitlekken in een vergiet.
- Snijd de aardbeien in plakjes.
- Bestrooi de plakjes met poedersuiker.
- Pers de sinaasappels en de citroen uit.
- Besprenkel de aardbeien met het citrusmengsel.
- Laat het geheel 30 minuten marineren in de koelkast.
- Verdeel de aardbeien over 4 diepe bordjes.
- Kook het overgebleven sap in een pannetje in tot het licht stroperig is.
- Laat de siroop afkoelen.
- Verdeel het afgekoelde sap over de aardbeien.
- Schep een grote bol ijs op de aardbeien.
- Garneer met slagroom en munttopjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Bestrooi met gebrand amandelschaafsel en serveer met een krokant koekje voor extra textuur. Wijnadvies:
Een glas ijskoude Yello Prosecco geeft het gerecht nog meer 'schwung'.
Bestrooi met gebrand amandelschaafsel en serveer met een krokant koekje voor extra textuur. Wijnadvies:
Een glas ijskoude Yello Prosecco geeft het gerecht nog meer 'schwung'.
Voedingswaarden
Calories: 176 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 3 g | Vet: 6 g