Zomerse Coupe met Vanille-ijs, Aardbeien en Amandelen
Een heerlijke zomerse coupe met huisgemaakt vanille-ijs, verse aardbeien, slagroom en geroosterde amandelen. Perfect om af te sluiten met een frisse, zoete traktatie!
Ingrediënten
- 1 liter melk
- 2 vanillestokjes gespleten
- 250 g suiker
- 200 g eidooiers
- 3 dl room
- Saus:
- 5 dl aardbeiencoulis
- 1 dl fraises des bois kleine wilde aardbeien
Garnituur:
- 500 g aardbeien gewassen en in vieren gesneden
- 4 dl room
- 150 g amandelschaafsel
- 1 chocolade sigaret per coupe
Instructies
Vanille-ijs:
- Doe de melk in een pan samen met de gespleten vanillestokjes en voeg de helft van de suiker toe.
- Breng aan de kook.
- Draai het vuur uit en laat de melk met vanille 20 minuten trekken onder een deksel.
- Klop ondertussen de eidooiers met de rest van de suiker luchtig en wit.
- Giet de warme melk op het dooiermengsel en verwarm dit samen opnieuw tot 80°C.
- Voeg de room toe, roer goed door en koel het geheel terug.
- Plaats het mengsel in een ijsmachine en draai tot ijs.
Saus:
- Roer de fraises des bois door de aardbeiencoulis.
- Zet apart.
Garnituur:
- Rooster het amandelschaafsel goudbruin in een voorverwarmde oven op 180°C.
- Was de aardbeien, verwijder het kroontje en snijd ze in vieren.
- Klop de room met een beetje suiker stijf.
Dresseren:
- Schep een bol vanille-ijs in gekoelde coupes.
- Voeg wat aardbeien en saus toe.
- Voeg nog een bol ijs toe, gevolgd door aardbeien en saus.
- Garneer met een flinke toef slagroom, de geroosterde amandelen en een chocolade sigaar.
- Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer deze coupe met een lichtzoete dessertwijn zoals een Moscato d’Asti of een frisse rosé voor een zomerse combinatie.
Voedingswaarden
Calories: 650 kcal | koolhydraten: 70 g | Protein: 10 g | Vet: 40 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 50 g