Zomerse Coupe met Vanille-ijs, Aardbeien en Amandelen

Zomerse Coupe met Vanille-ijs, Aardbeien en Amandelen

Zomerse Coupe met Vanille-ijs, Aardbeien en Amandelen

Een heerlijke zomerse coupe met huisgemaakt vanille-ijs, verse aardbeien, slagroom en geroosterde amandelen. Perfect om af te sluiten met een frisse, zoete traktatie!
Porties: 4
(exclusief koeltijd) 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 liter melk
  • 2 vanillestokjes gespleten
  • 250 g suiker
  • 200 g eidooiers
  • 3 dl room
  • Saus:
  • 5 dl aardbeiencoulis
  • 1 dl fraises des bois kleine wilde aardbeien

Garnituur:

  • 500 g aardbeien gewassen en in vieren gesneden
  • 4 dl room
  • 150 g amandelschaafsel
  • 1 chocolade sigaret per coupe

Instructies

Vanille-ijs:

  • Doe de melk in een pan samen met de gespleten vanillestokjes en voeg de helft van de suiker toe.
  • Breng aan de kook.
  • Draai het vuur uit en laat de melk met vanille 20 minuten trekken onder een deksel.
  • Klop ondertussen de eidooiers met de rest van de suiker luchtig en wit.
  • Giet de warme melk op het dooiermengsel en verwarm dit samen opnieuw tot 80°C.
  • Voeg de room toe, roer goed door en koel het geheel terug.
  • Plaats het mengsel in een ijsmachine en draai tot ijs.

Saus:

  • Roer de fraises des bois door de aardbeiencoulis.
  • Zet apart.

Garnituur:

  • Rooster het amandelschaafsel goudbruin in een voorverwarmde oven op 180°C.
  • Was de aardbeien, verwijder het kroontje en snijd ze in vieren.
  • Klop de room met een beetje suiker stijf.

Dresseren:

  • Schep een bol vanille-ijs in gekoelde coupes.
  • Voeg wat aardbeien en saus toe.
  • Voeg nog een bol ijs toe, gevolgd door aardbeien en saus.
  • Garneer met een flinke toef slagroom, de geroosterde amandelen en een chocolade sigaar.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Serveer deze coupe met een lichtzoete dessertwijn zoals een Moscato d’Asti of een frisse rosé voor een zomerse combinatie.

Voedingswaarden

Calories: 650 kcal | koolhydraten: 70 g | Protein: 10 g | Vet: 40 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 50 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit / IJs
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Zomer
Feestdagen etc Verjaardag