Zomerse doperwtensalade met munt
Een frisse zomersalade met doperwten, komkommer en een munt-roomdressing.
Ingrediënten
- Doperwten gekookt, diepvries of blik
- 1 komkommer
- Krulandijvie
- Verse muntblaadjes pepermunt of kruizemunt
- Mosterd
- Room
Instructies
- Pluk de krulandijvie, was de blaadjes en laat ze goed uitlekken.
- Vermeng de sla met de doperwten.
- Snijd de komkommer in lange dunne reepjes of plakjes en meng door de sla.
- Roer een roomsausje met mosterd.
- Voeg fijngesneden muntblaadjes toe aan het roomsausje.
- Maak de salade aan met het sausje.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Deze salade is ook heerlijk met kropsla.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Pinot Grigio.
Voedingswaarden
Calories: 150 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 5 g | Vet: 10 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 3 g