Zomerse doperwtensalade met munt

Een rustieke zomersalade van heldergroene doperwten, dunne komkommerreepjes en krulandijvie, gegarneerd met verse muntblaadjes, geserveerd in een keramische kom op een houten tafel. Naast de salade staat een klein schaaltje met extra romige mosterd-munt dressing. Een linnen servet en een vintage vork completeren de sfeervolle setting.

Zomerse doperwtensalade met munt

Een frisse zomersalade met doperwten, komkommer en een munt-roomdressing.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Total time 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • Doperwten gekookt, diepvries of blik
  • 1 komkommer
  • Krulandijvie
  • Verse muntblaadjes pepermunt of kruizemunt
  • Mosterd
  • Room

Instructies

  • Pluk de krulandijvie, was de blaadjes en laat ze goed uitlekken.
  • Vermeng de sla met de doperwten.
  • Snijd de komkommer in lange dunne reepjes of plakjes en meng door de sla.
  • Roer een roomsausje met mosterd.
  • Voeg fijngesneden muntblaadjes toe aan het roomsausje.
  • Maak de salade aan met het sausje.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Deze salade is ook heerlijk met kropsla.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Pinot Grigio.

Voedingswaarden

Calories: 150 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 5 g | Vet: 10 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Salade / Voorgerechten
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Zomer
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch