Zomerse Meloensalade met Bramen en Ham
Ingrediënten
- 2 kleine galiameloenen goed gekoeld
- 200 g rauwe ham bijv. Jambon d'Ardenne
- 4 eetlepels milde olijfolie
- 2 eetlepels citroensap
- Versgemalen peper
- 1 zakje verse basilicum 15 g, grofgescheurd
- 2 bakjes bramen à 200 g
Instructies
- Halveer de meloenen en schep met een lepel de pitjes eruit.
- Maak vervolgens grove krullen uit het vruchtvlees (of steek met een meloenbolletjessteker bolletjes uit het vruchtvlees).
- Laat de lege meloenhelften ondersteboven uitlekken in een vergiet.
- Scheur de ham in stukken.
- Klop in een grote schaal de dressing van olijfolie, citroensap en versgemalen peper.
- Meng de meloen en ham door de dressing.
- Voeg de grofgescheurde basilicum en bramen toe en schep alles voorzichtig door elkaar.
- Verdeel de salade over vier borden of schep het eerst in lege meloenhelften.
- Snijd eventueel een klein plakje van de onderkant af zodat de meloenen steviger staan.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een Torrontés wijn, zoals Etchart Cafayate Torrontés, met zijn frisse en fruitige tonen, vormt een uitstekende aanvulling op deze zomerse salade.Voedingswaarden
Calories: 290 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 12 g | Vet: 18 g | Zout: 2 g | Sugar: 15 g