Zomerse Meloensalade met Bramen en Ham

Zomerse Meloensalade met Bramen en Ham

Porties: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 kleine galiameloenen goed gekoeld
  • 200 g rauwe ham bijv. Jambon d'Ardenne
  • 4 eetlepels milde olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • Versgemalen peper
  • 1 zakje verse basilicum 15 g, grofgescheurd
  • 2 bakjes bramen à 200 g

Instructies

  • Halveer de meloenen en schep met een lepel de pitjes eruit.
  • Maak vervolgens grove krullen uit het vruchtvlees (of steek met een meloenbolletjessteker bolletjes uit het vruchtvlees).
  • Laat de lege meloenhelften ondersteboven uitlekken in een vergiet.
  • Scheur de ham in stukken.
  • Klop in een grote schaal de dressing van olijfolie, citroensap en versgemalen peper.
  • Meng de meloen en ham door de dressing.
  • Voeg de grofgescheurde basilicum en bramen toe en schep alles voorzichtig door elkaar.
  • Verdeel de salade over vier borden of schep het eerst in lege meloenhelften.
  • Snijd eventueel een klein plakje van de onderkant af zodat de meloenen steviger staan.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een Torrontés wijn, zoals Etchart Cafayate Torrontés, met zijn frisse en fruitige tonen, vormt een uitstekende aanvulling op deze zomerse salade.

Voedingswaarden

Calories: 290 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 12 g | Vet: 18 g | Zout: 2 g | Sugar: 15 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Salade / Voorgerechten
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij