Zomerse meloensalade met bramen en rauwe ham

Zomerse meloensalade met bramen en rauwe ham

Zomerse meloensalade met bramen en rauwe ham

Geniet van deze kleurrijke zomerse salade met meloen, bramen en rauwe ham. Perfect als voorgerecht of lichte lunch op een warme dag!
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Meloenbolletjessteker
  • grote schaal

Ingrediënten

  • 2 kleine galiameloenen goed gekoeld
  • 200 g rauwe ham bijvoorbeeld Jambon d'Ardenne
  • 4 el olijfolie
  • 1-2 el citroensap
  • Versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 1 zakje basilicum grofgescheurd
  • 400 g bramen

Instructies

  • Halveer de meloenen en verwijder de pitjes met een lepel.
  • Maak bolletjes van het vruchtvlees met een meloenbolletjessteker of snijd het vruchtvlees in grove stukken.
  • Laat de lege meloenhelften ondersteboven uitlekken in een vergiet.
  • Scheur de rauwe ham in stukken.
  • Klop in een grote schaal een dressing van olijfolie, citroensap en versgemalen zwarte peper.
  • Meng de meloenbolletjes en rauwe ham door de dressing.
  • Voeg de basilicum en bramen toe en meng alles voorzichtig.
  • Verdeel de salade over vier borden of schep deze in de lege meloenhelften.
  • Snijd een klein stukje van de onderkant van de meloenhelften af om ze steviger te laten staan.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Voeg verse munt toe voor een extra frisse smaak en serveer met knapperig brood.
Wijnadvies:
Combineer met een droge witte wijn, zoals een Torrontés, die perfect past bij de fruitige en hartige smaken van deze salade.

Voedingswaarden

Calories: 210 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 8 g | Vet: 13 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Lunch / Salade / Varkensvlees / Voorgerechten
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Zomer