Zomerse meloensalade met bramen en rauwe ham
Geniet van deze kleurrijke zomerse salade met meloen, bramen en rauwe ham. Perfect als voorgerecht of lichte lunch op een warme dag!
Equipment
- Meloenbolletjessteker
- grote schaal
Ingrediënten
- 2 kleine galiameloenen goed gekoeld
- 200 g rauwe ham bijvoorbeeld Jambon d'Ardenne
- 4 el olijfolie
- 1-2 el citroensap
- Versgemalen zwarte peper naar smaak
- 1 zakje basilicum grofgescheurd
- 400 g bramen
Instructies
- Halveer de meloenen en verwijder de pitjes met een lepel.
- Maak bolletjes van het vruchtvlees met een meloenbolletjessteker of snijd het vruchtvlees in grove stukken.
- Laat de lege meloenhelften ondersteboven uitlekken in een vergiet.
- Scheur de rauwe ham in stukken.
- Klop in een grote schaal een dressing van olijfolie, citroensap en versgemalen zwarte peper.
- Meng de meloenbolletjes en rauwe ham door de dressing.
- Voeg de basilicum en bramen toe en meng alles voorzichtig.
- Verdeel de salade over vier borden of schep deze in de lege meloenhelften.
- Snijd een klein stukje van de onderkant van de meloenhelften af om ze steviger te laten staan.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Voeg verse munt toe voor een extra frisse smaak en serveer met knapperig brood.
Wijnadvies:
Combineer met een droge witte wijn, zoals een Torrontés, die perfect past bij de fruitige en hartige smaken van deze salade.
Voedingswaarden
Calories: 210 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 8 g | Vet: 13 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 10 g