Zomerse Minestronesoep met Pesto Ciabatta

Zomerse Minestronesoep met Pesto Ciabatta

Zomerse Minestronesoep met Pesto Ciabatta

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 29 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 30 g fusilli pasta
  • 2 kleine rode uien
  • 1 teentje knoflook
  • 150 g haricots verts
  • 8 snijbonen
  • 4 stengels bleekselderij
  • ½ venkelknol
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 groentebouillon tabletten
  • 1 ciabattina
  • 4 eetlepels pesto
  • 15 g verse basilicum
  • 100 g geraspte Parmezaan

Instructies

  • Kook de pasta beetgaar.
  • Spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.
  • Pel de uien en snijd ze in dunne ringen.
  • Pel en snipper de knoflook.
  • Snijd de steeltjes van de haricots verts.
  • Snijd de snijbonen schuin in ruiten.
  • Schil de bleekselderij dun en snijd schuin in ruiten.
  • Maak de venkelknol schoon en snijd in dunne parten.
  • Bewaar het venkelgroen en snijd fijn.
  • Verhit de olie in een ruime pan en bak de knoflook en ui 2 minuten zachtjes.
  • Verkruimel de bouillontabletten erboven en voeg 1,5 liter water toe.
  • Breng de bouillon aan de kook.
  • Voeg alle groenten toe en kook ca.
  • 7 minuten tot ze beetgaar zijn.
  • Roer de pasta en het venkelgroen door de soep en laat nog 3 minuten meekoken.
  • Snijd de zijkanten van het broodje en snijd het in 4 plakken.
  • Rooster de sneetjes goudbruin en besmeer met 1 eetlepel pesto.
  • Haal de steeltjes van de basilicum en scheur de grote blaadjes in stukken.
  • Verdeel de soep over vier diepe borden, leg in elk bord een pestobroodje en garneer met de basilicumblaadjes.
  • Serveer de geraspte Parmezaan er apart bij.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met een frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc voor een perfecte combinatie met de zomerse smaken van de soep.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 12 g | Vet: 15 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Soep
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Herfst
Geschikt voor Dieët: Notenvrij / Vegetarisch