Zuringsoep met Sla en Aardappelen

Zuringsoep met Sla en Aardappelen

Zuringsoep met Sla en Aardappelen

Een frisse en romige soep met zuring, sla en aardappelen, perfect voor een lichte maaltijd.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 50 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g zuring grof gehakt
  • 1 dikke krop sla grof gehakt
  • 2 middelgrote uien in ringen gesneden
  • 40 g boter
  • liter bouillon of water
  • 300 g aardappelen geschild en in stukken
  • 1 kruidenbosje peterselie, tijm, kervel
  • 40 g boter of room
  • Peper en zout naar smaak

Instructies

  • Reinig de zuring en sla grondig en hak ze grof.
  • Pel de uien en snijd ze in dunne ringen.
  • Verhit 40 g boter in een kookpan en stoof de uien, zuring en sla tot ze zacht zijn.
  • Voeg het warme water of bouillon toe en breng aan de kook.
  • Doe de aardappelstukken, het kruidenbosje, peper en zout in de pan.
  • Laat de soep 40 minuten zachtjes koken.
  • Verwijder het kruidenbosje uit de pan.
  • Pureer de soep door een zeef of gebruik een staafmixer voor een gladde consistentie.
  • Roer vlak voor het serveren 40 g boter of een scheut room door de soep voor extra romigheid.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze soep met knapperig stokbrood of croutons.
Wijnadvies:
Combineer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Pinot Grigio.

Voedingswaarden

Calories: 220 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 4 g | Vet: 10 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Voorgerechten
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Lente / Zomer
Geschikt voor Dieët: Flexitarisch