Zuringsoep met Sla en Aardappelen
Een frisse en romige soep met zuring, sla en aardappelen, perfect voor een lichte maaltijd.
Ingrediënten
- 300 g zuring grof gehakt
- 1 dikke krop sla grof gehakt
- 2 middelgrote uien in ringen gesneden
- 40 g boter
- 1½ liter bouillon of water
- 300 g aardappelen geschild en in stukken
- 1 kruidenbosje peterselie, tijm, kervel
- 40 g boter of room
- Peper en zout naar smaak
Instructies
- Reinig de zuring en sla grondig en hak ze grof.
- Pel de uien en snijd ze in dunne ringen.
- Verhit 40 g boter in een kookpan en stoof de uien, zuring en sla tot ze zacht zijn.
- Voeg het warme water of bouillon toe en breng aan de kook.
- Doe de aardappelstukken, het kruidenbosje, peper en zout in de pan.
- Laat de soep 40 minuten zachtjes koken.
- Verwijder het kruidenbosje uit de pan.
- Pureer de soep door een zeef of gebruik een staafmixer voor een gladde consistentie.
- Roer vlak voor het serveren 40 g boter of een scheut room door de soep voor extra romigheid.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze soep met knapperig stokbrood of croutons.
Wijnadvies:
Combineer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Pinot Grigio.
Voedingswaarden
Calories: 220 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 4 g | Vet: 10 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 3 g