Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 25 gram boter
- 100 gram spek (gerookt)
- 1 ui
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 eetlepel bloem
- 2 deciliter wildfond
- 1 deciliter rode wijn
- 1 laurierblad
Instructies
- In wat boter de spekjes, de in halve ringen gesneden ui en de tomatenpuree bakken.
- De bloem erover strooien even bakken en in delen de fond en de wijn toevoegen.
- De kruiden en knoflook toevoegen en 1/2 uur laten pruttelen.
- De kruiden uit de pan nemen, de saus zeven.
- Het vlees in mooie stukken snijden.
- De groenten en vleesstukjes bij de saus roeren en het gerecht 10 minuten zachtjes koken, Met kleurige rijst (gekookt in 4 1/2 dl water en de witte wijn), waaraan u de laatste 5 minuten toevoegt: 4 eetlepels mais uit blik, 2 eetlepels rode paprikasnippers, 2 eetlepels groene paprikasnippers en 100 g kleine broccoliroosjes, 1 eetlepel boter en 2 eetlepels peterselie.
- De kaas erbij geven.