Ree goulash voor de Kerst

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 25 gram boter
  • 100 gram spek (gerookt)
  • 1 ui
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 deciliter wildfond
  • 1 deciliter rode wijn
  • 1 laurierblad

Instructies

  • In wat boter de spekjes, de in halve ringen gesneden ui en de tomatenpuree bakken.
  • De bloem erover strooien even bakken en in delen de fond en de wijn toevoegen.
  • De kruiden en knoflook toevoegen en 1/2 uur laten pruttelen.  
  • De kruiden uit de pan nemen, de saus zeven. 
  • Het vlees in mooie stukken snijden. 
  • De groenten en vleesstukjes bij de saus roeren en het gerecht 10 minuten zachtjes koken, Met kleurige rijst (gekookt in 4 1/2 dl water en de witte wijn), waaraan u de laatste 5 minuten toevoegt: 4 eetlepels mais uit blik, 2 eetlepels rode paprikasnippers, 2 eetlepels groene paprikasnippers en 100 g kleine broccoliroosjes, 1 eetlepel boter en 2 eetlepels peterselie.
  • De kaas erbij geven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vlees
Feestdagen etc Kerst