Kersenrijstepap

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 g rijst
  • 500 ml melk
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 kaneelstokjes
  • 350 g kersen uit pot
  • 3 eetlepels geleisuiker

Instructies

  • Doe de rijst samen met de melk, suiker en kaneelstokjes in een pan met dikke bodem.
  • Breng aan de kook en laat de rijst 30 minuten zachtjes koken tot een smeuïge pap, roer regelmatig.
  • Voeg indien nodig extra melk toe als de pap te dik wordt.
  • Verwijder na 30 minuten de kaneelstokjes.
  • Laat de kersen uitlekken, maar bewaar 4 eetlepels van het sap.
  • Doe het opgevangen sap met de kersen in een steelpan.
  • Breng aan de kook en voeg de geleisuiker toe.
  • Laat 2 minuten zachtjes doorkoken en laat vervolgens even afkoelen.
  • Serveer de warme rijstepap met daaroverheen de kersencompote.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een lichtzoete dessertwijn zoals een Moscato d’Asti of een Riesling Spätlese past uitstekend bij deze kersenrijstepap. De fruitige aroma’s van de wijn zullen mooi samengaan met de zoete kersen en de romige rijstepap.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 54 g | Protein: 5 g | Vet: 2 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 25 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Fruit / Nagerecht / Rijst
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch