Rio choco

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ l banaan-chocoijs
  • ½ l stracciatella-ijs
  • ½ marmercake
  • 2 bananen
  • 5 eetlepel(s) pure chocoladevlokken

Instructies

  • Haal het ijs uit de diepvries en laat het in de koelkast in ongeveer 30 minuten een beetje zachter worden.
  • Zet de cakevorm op het bakpapier en teken de vorm af.
  • Knip het stuk papier uit en leg het op de bodem.
  • Knip nog twee lange stroken van 35 bij 15 centimeter.
  • Bekleed er de opstaande randen van de vorm mee.
  • Snij de cake in 8 plakken.
  • Snij de bananen in plakjes en verdeel ze in 3 gelijke porties.
  • Verdeel 1 portie van de bananenplakjes over de bodem van de vorm.
  • Schep het banaan-chocoijs erop en strijk het glad.
  • Leg de volgende portie banaan op het ijs.
  • Dek dit af met 4 plakken cake.
  • Druk het geheel goed aan.
  • Schep het stracciatella-ijs op de cake en strijk dit glad.
  • Leg de laatste portie banaan erop en dek dit af met de rest van de cake.
  • Druk goed aan.
  • Zet de vorm in de diepvries en laat het geheel in minstens 4 uur bevriezen.
  • Neem de ijstaart uit de diepvries.
  • Keer de taart om op een grote schaal en haal het bakpapier weg.
  • Strooi de vlokken over de taart en snij hem in 8 plakken.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Fruit / IJs / Nagerecht