Risotto met courgette en salieschnitzels
Instructies
- snijd 4 kalfsschnitzels doormidden, beleg elk stukje met een blaadje salie en een plakje gerookte ham en steek het met een prikker vast.
- Fruit een gesnipperde ui in wat boter in een hapjespan, schep er 300 gr risottorijst bij en laat die glazig worden, tot de rijst knirspt.
- Verhit intussen 1 dl droge witte wijn en 8 dl bouillon (uit een pot).
- Roer steeds 1 dl vocht bij de rijst en laat het vocht opnemen.
- Blijf roeren. Dit duurt in totaal ± 25 minuten.
- Snijd intussen 1 courgette in reepjes en 100 gr champignons in plakjes en schep die na 20 minuten bij de rijst.
- Bak de kalfsschnitzels in olijfolie eerst op de spekkant en dan op de vleeskant in ±5 minuten zachtjes gaar.
- Roer tot slot 2-3 eetlepels slagroom, 3 eetlepels versgeknipte peterselie en 3 eetlepels Parmezaanse kaas door de rijst.