Romige pastinaaksoep met kruidige twist

Romige pastinaaksoep met kruidige twist

Een romige, kruidige soep op basis van pastinaak en specerijen, ideaal voor gure dagen en verrassend anders dan je gewend bent!
Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • blender of staafmixer
  • Kookpan met deksel
  • Lepel
  • maatbeker
  • Vijzel of kruidenmolen

Ingrediënten

  • 1 el bloem
  • 1 gedroogde rode peper
  • 1 grote pastinaak geschild en in stukken gesneden
  • 1 grote teen knoflook gehalveerd
  • 1 l runderbouillon
  • 1 middelgrote ui fijngehakt
  • l room
  • 1 tl gemalen geelwortel kurkuma
  • ¼ tl gemalen fenegriek
  • 1 afgestreken tl komijnzaadjes
  • 1 volle el boter
  • 1 volle el korianderzaadjes
  • bieslook of peterselie gehakt

Instructies

  • Maal korianderzaadjes, komijnzaadjes, rode peper, kurkuma en fenegriek fijn in een vijzel en meng goed.
  • Smoor ui, knoflook en pastinaak 10 minuten in boter in een gesloten pan.
  • Roer bloem en 1 eetlepel van het kruidenmengsel erdoor en bak 2 minuten mee.
  • Voeg bouillon geleidelijk toe en laat zachtjes koken tot pastinaak gaar is.
  • Pureer de soep met een staafmixer of blender en verdun eventueel met water.
  • Breng opnieuw tegen de kook aan en voeg de room toe zonder te laten koken.
  • Serveer met bieslook, peterselie of pastinaakchips.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Garneer met krokante pastinaakchips of een scheutje extra room voor een feestelijke presentatie.
Wijnadvies:

Een aromatische Viognier of een milde, ronde Chardonnay past goed bij de kruidige smaken van deze soep.

Voedingswaarden

Calories: 210 kcal | koolhydraten: 14 g | Protein: 4 g | Vet: 15 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 4 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Soep / Voorgerechten
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Herfst
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch