Knapperige Muesli-Rotsen met Pindakaas en Chocolade
Geniet van deze knapperige muesli-rotsen als heerlijk tussendoortje!
Ingrediënten
- 250 g krokante muesli met of zonder rozijnen
- 200 g witte chocolade
- 100 g roomboter
- 8 eetlepels pindakaas
Instructies
- Leg een vel bakpapier op een dienblad en zet dit apart.
- Verspreid de krokante muesli beetje bij beetje op een snijplank en rol er met een deegroller overheen om grote brokken klein te maken.
- Breek de witte chocolade in stukjes langs de afbreeklijnen en snijd deze stukjes vervolgens doormidden.
- Doe de chocoladebrokjes in een apart kommetje.
- Snijd de roomboter in stukjes en doe ze samen met de pindakaas in een steelpan.
- Zet de pan op het kleinste pitje van het fornuis en verwarm op laag vuur, terwijl je voortdurend roert met een pollepel om aanbranden te voorkomen.
- Als alle boter gesmolten is, roer je de krokante muesli door de pindakaas en haal je de pan van het vuur.
- Voeg de chocoladebrokjes toe aan het mueslimengsel en laat de chocolade smelten terwijl je goed roert.
- Bedek het dienblad met bakpapier en schep met behulp van twee eetlepels 20 bergjes van het mueslimengsel op het dienblad.
- Laat de rotsjes 15 minuten afkoelen op het aanrecht en zet ze vervolgens in de koelkast om volledig op te stijven.
- Dit duurt ongeveer twee uur.
- Bewaar de rotsen in een luchtdichte trommel tot je ze gaat serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bewaar de rotsen tot je gaat uitdelen in een trommel.
Wijnadvies:
Deze zoete lekkernijen gaan goed samen met een lichte en fruitige dessertwijn zoals een Muscat