Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 800 gram rundersukade
- Bloem
- 100 gram boter
- 50 ml zonnebloemolie
- 50 gram winterwortel in blokjes gesneden
- 50 gram knolselderij in blokjes gesneden
- 50 gram bleekselderij in blokjes gesneden
- 50 gram ui fijngehakt
- 100 gram gedroogde vijgen in plakjes gesneden
- ½ steranijs
- 5 gram komijn
- 1 laurierblad
- 1 takje tijm
- 1 kruidnagel
- 50 gram tomatenpuree
- 250 ml rode wijn
- 300 ml bouillon
- Peper en zout
Pompoenrisotto:
- 1 kleine ui fijngesneden
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook geperst
- 300 gram risottorijst
- 500 ml gevogeltebouillon
- 1 eetlepel boter
- 2 eetlepels Parmezaanse kaas
- 200 gram pompoen schoongemaakt en in blokjes gesneden
Instructies
- Snijd het vlees in 4 dikke plakken, kruid met peper en zout en bestrooi licht met bloem.
- Verhit de olie en boter in een braadpan en braad het vlees aan.
- Voeg wortel, knolselderij, bleekselderij, ui, vijgen, kruiden en tomatenpuree toe en bak kort mee.
- Blus af met rode wijn en bouillon en breng aan de kook.
- Doe het vlees in een stoomovenpan en voeg het vocht met de groenten toe.
- Stoof in de stoomoven.
- Stoominstelling: 100 °C
- Tijd: 100 minuten (of 35-45 minuten in een drukstoomoven op 120 °C)
- Verhit voor de risotto de olie in een pan, fruit de ui en knoflook, roer de rijst erdoor tot deze glanzend is.
- Doe de rijst in een stoomovenpan, voeg de bouillon toe en stoof in de stoomoven.
- Stoominstelling: 100 °C Tijd: 3 x 7 minuten
- Voeg na de eerste 7 minuten de pompoenblokjes toe, na de tweede 7 minuten voeg je boter en Parmezaanse kaas toe en roer goed door.
- Serveer door een serveerring een rondje pompoenrisotto op elk bord te maken, leg er een stukje vlees op en schenk er wat jus bij.
- Serveer met groenten naar keuze.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn, zoals een Malbec of Merlot, past goed bij de rijke smaken van het rundvlees en de vijgen.Voedingswaarden
Calories: 650 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 45 g | Vet: 40 g | Zout: 2 mg | Sugar: 10 g