Rundersukade met vijgen en pompoenrisotto

Gebraden Rundersukade met Vijgen en Pompoenrisotto

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 2 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 800 gram rundersukade
  • Bloem
  • 100 gram boter
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 50 gram winterwortel in blokjes gesneden
  • 50 gram knolselderij in blokjes gesneden
  • 50 gram bleekselderij in blokjes gesneden
  • 50 gram ui fijngehakt
  • 100 gram gedroogde vijgen in plakjes gesneden
  • ½ steranijs
  • 5 gram komijn
  • 1 laurierblad
  • 1 takje tijm
  • 1 kruidnagel
  • 50 gram tomatenpuree
  • 250 ml rode wijn
  • 300 ml bouillon
  • Peper en zout

Pompoenrisotto:

  • 1 kleine ui fijngesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 300 gram risottorijst
  • 500 ml gevogeltebouillon
  • 1 eetlepel boter
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas
  • 200 gram pompoen schoongemaakt en in blokjes gesneden

Instructies

  • Snijd het vlees in 4 dikke plakken, kruid met peper en zout en bestrooi licht met bloem.
  • Verhit de olie en boter in een braadpan en braad het vlees aan.
  • Voeg wortel, knolselderij, bleekselderij, ui, vijgen, kruiden en tomatenpuree toe en bak kort mee.
  • Blus af met rode wijn en bouillon en breng aan de kook.
  • Doe het vlees in een stoomovenpan en voeg het vocht met de groenten toe.
  • Stoof in de stoomoven.
  • Stoominstelling: 100 °C
  • Tijd: 100 minuten (of 35-45 minuten in een drukstoomoven op 120 °C)
  • Verhit voor de risotto de olie in een pan, fruit de ui en knoflook, roer de rijst erdoor tot deze glanzend is.
  • Doe de rijst in een stoomovenpan, voeg de bouillon toe en stoof in de stoomoven.
  • Stoominstelling: 100 °C Tijd: 3 x 7 minuten
  • Voeg na de eerste 7 minuten de pompoenblokjes toe, na de tweede 7 minuten voeg je boter en Parmezaanse kaas toe en roer goed door.
  • Serveer door een serveerring een rondje pompoenrisotto op elk bord te maken, leg er een stukje vlees op en schenk er wat jus bij.
  • Serveer met groenten naar keuze.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een stevige rode wijn, zoals een Malbec of Merlot, past goed bij de rijke smaken van het rundvlees en de vijgen.

Voedingswaarden

Calories: 650 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 45 g | Vet: 40 g | Zout: 2 mg | Sugar: 10 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rijst / Rundvlees
Land van herkomst Europa