Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 500 gram runderpoulet
- 100 gram paprika in reepjes
- 100 gram gesneden venkel
- 100 gram uien in ringen gesneden
- 25 gram gedroogde abrikozen
- 25 gram gedroogde pruimen
- 75 gram tomatenpulp
- 150 ml runderbouillon
- 2 gram kaneelpoeder
- 2 teentjes knoflook
- ⅓ spaans pepertje
- zout naar smaak
- 1 theelepel Ras El Hanout Marokkaanse kruidenmengsel
- verse koriander
- olijfolie
Instructies
- oe de olijfolie in de pan en bak de runderpoulet aan.
- Voeg de knoflook, helft van de uienringen en spaanse peper toe en bak het even mee.
- Voeg daarna de helft van de venkel, paprika, abrikozen en pruimen toe.
- Voeg als laatste de tomatenpulp, kaneelpoeder en de Ras El Hanout toe en ook even mee bakken.
- Voeg daarna de runderbouillon toe en laat alles ongeveer 1,5 uur gaar stoven. het vlees moet goed zacht zijn.
- Als het vlees gaar is voor dan de andere helft van de paprika, venkel, uienringen, pruimen, abrikozen toe.
- Nog even alles 5 minuten mee laten stoven en als laatste de koriander erover strooien.
- Wanneer nog te vochtig is, binden met beetje maizena.
- Serveren met couscous, rijst of brood.
- Voor de vegetariërs : vlees vervangen voor Aqorn en groentebouillon gebruiken.
- Eet smakelijk.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dit wordt in de zomermaanden geserveerd voor de patiënten van het SFG ziekenhuis.