Rundvlees Marakesh

Rundvlees Marakesh

Porties: 5
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram runderpoulet
  • 100 gram paprika in reepjes
  • 100 gram gesneden venkel
  • 100 gram uien in ringen gesneden
  • 25 gram gedroogde abrikozen
  • 25 gram gedroogde pruimen
  • 75 gram tomatenpulp
  • 150 ml runderbouillon
  • 2 gram kaneelpoeder
  • 2 teentjes knoflook
  • spaans pepertje
  • zout naar smaak
  • 1 theelepel Ras El Hanout Marokkaanse kruidenmengsel
  • verse koriander
  • olijfolie

Instructies

  • oe de olijfolie in de pan en bak de runderpoulet aan.
  • Voeg de knoflook, helft van de uienringen en spaanse peper toe en bak het even mee.
  • Voeg daarna de helft van de venkel, paprika, abrikozen en pruimen toe.
  • Voeg als laatste de tomatenpulp, kaneelpoeder en de Ras El Hanout toe en ook even mee bakken.
  • Voeg daarna de runderbouillon toe en laat alles ongeveer 1,5 uur gaar stoven. het vlees moet goed zacht zijn.
  • Als het vlees gaar is voor dan de andere helft van de paprika, venkel, uienringen, pruimen, abrikozen toe.
  • Nog even alles 5 minuten mee laten stoven en als laatste de koriander erover strooien.
  • Wanneer nog te vochtig is, binden met beetje maizena.
  • Serveren met couscous, rijst of brood.
  • Voor de vegetariërs : vlees vervangen voor Aqorn en groentebouillon gebruiken.
  • Eet smakelijk.

Notities / Tips / Wijnadvies

Dit wordt in de zomermaanden geserveerd voor de patiënten van het SFG ziekenhuis.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Stoofpot / Vlees
Land van herkomst Marokko