Sajoer katjang kool ajam

gekruiden kool met boontjes en kip
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kleine kip
  • ½ fijngesneden witte kool
  • 500 gram sperziebonen
  • 2 fijngesneden uien
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 1 stukje trassi
  • 1 theelepel ketoembar
  • 1 theelepel djinten
  • 1 blaadje(s) salam
  • nootmuskaat
  • zout
  • peper

Instructies

  • Kook de kip gaar met wat zout en het blaadje salam.
  • Is de kip gaar, pluk dan het vlees eraf en laat het uitlekken.
  • In de helft van de bouillon kookt men de witte kool half gaar.
  • In de andere helft de boontjes half gaar.
  • Fruit in wat olie de trassi, ui, ketoembar, knoflook en de djinten tot de uien bruin zijn.
  • Voeg nu de kip toe en maak af met de overige kruiden.
  • Ondertussen zijn de witte kool en boontjes uitgelekt en kunnen worden toegevoegd.
  • Laat alles op een klein vuur meteen paar kopjes bouillon nog even sudderen.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Gevogelte / Groenten / Kip / Saus
Land van herkomst Indonesië