Sajoer Kool

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram kool
  • 2 eetlepel(s) olie
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • ½ theelepel sambal oelek
  • 3 dl bouillon

Instructies

  • Snij de kool (witte, groene, savooien of chinese) in snippers.
  • Wassen en uitlaten lekken.
  • Verhit de olie in een wadjan of wok en fruit de uien onder voortdurend omscheppen totdat de ui wat kleur begint te krijgen.
  • Voeg de uitgeperste knoflook toe.
  • Schep alles goed om en doe er de sambal en kool bij.
  • Schep het geheel zonder ophouden totdat de kool zacht is geworden.
  • Voeg de bouillon toe en laat alles ca. 2 tot 3 min. zachtjes koken.
  • De kool mag beslist niet gaar worden maar moet knapperig blijven.

Magnetron:

  • Verwarm de olie in een magnetronschaal van 1 liter inhoud onafgedekt 1 min. op100%.
  • Voeg ui, knoflook en sambal toe en fruit deze onafgedekt 2 a 3 min. op 100%.
  • Doe de bouillon en kool erbij en verwarm alles afgedekt 5 a 6 min. op 100%.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Magnetron koken / Saus
Land van herkomst Indonesië