Sajoer lodeh BanDoeng

gekruiden groenten met vlees en garnalen
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram varkensvlees in stukjes
  • 1 blokjes bouillon
  • 2 uien fijngesneden
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 1 stukje asem
  • ½ witte kool grof gesneden
  • 10 worteltjes in rondjes
  • 150 gram taugé
  • 100 gram garnalen
  • 1 kopje santen
  • 250 gram sperziebonen in stukken
  • 2 blaadje(s) salam
  • 1 theelepel kentjoer
  • zout
  • peper

Instructies

  • Trek in 1 liter water, waarin de stukjes vlees, kentjoer, bouillonblokje en salam, een bouillon en zet op een klein vuur.
  • Fruit in wat olie de uien, knoflook en de garnalen.
  • Doe dit met alle groenten in de bouillon.
  • Vergeet het stukje asem niet. Als laatste het kopje santen erbij en alles goed gaar koken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een sajoer wordt altijd bij witte rijst gegeten.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Saus
Land van herkomst Indonesië