Sajoer toemis Boontjes

Sajoer toemis Boontjes

Gekruiden sperziebonen met tomaat
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram sperziebonen
  • 2 eetlepel(s) olie
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 theelepel laos
  • 4 dl bouillon
  • 2 ontvelde tomaten in reepjes

Instructies

  • Snijd de boontjes in stukjes van 3 a 4 cm en was ze.
  • Fruit de ui in de olie totdat hij begint te verkleuren.
  • Alles goed omscheppen en de uitgeperste knoflook toevoegen.
  • Vervolgens de sambal of sambal trassi en de boontjes erbij.
  • Alles weer goed omscheppen en de laos en wat later de bouillon toevoegen.
  • Laat het gedurende 8 tot 10 min. zachtjes koken.
  • Schep vlak voor het opdienen de reepjes tomaat erdoor.
  • Dien de sajoer op in een voorverwarmde schaal en garneer het gerecht met een tot bloem gesneden chilipeper.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Saus
Land van herkomst Indonesië