Sajoer toemis tauge 1

gekruiden tauge
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 50 gram taugé
  • 5 rode uien
  • ½ rode lombok
  • 3 deciliter water
  • 1 theelepel trassi
  • 1 theelepel asem
  • 50 gram gamba's gepelde
  • zout
  • 1 schijfje laos
  • 2 eetlepels olie
  • ¼ blok santen
  • 2 tenen knoflook

Instructies

  • Snijd de uien, knoflook en de halve lombok heel fijn en fruit ze met de trassi en laos in de olie.
  • Voeg daarna de taugé, gamba's en 3 dl water toe.
  • Smelt de santen in de massa.
  • Voeg de asem toe en laat het geheel koken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Let op: de taugé moet knapperig blijven.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Saus
Land van herkomst India