Sajoer toemis

Gekruiden groenten
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • diverse groenten
  • 200 gram gehakt hoh
  • 150 gram vet spek
  • 2 grote uien fijngesneden
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 1 stukje trassi
  • 1 theelepel djinten
  • 2 tomaten in blokjes
  • 1 paprika fijngesneden
  • ½ liter water

Instructies

  • Voor groente kan men kiezen uit andijvie, verse spinazie, witte- chinese- of spitskool.
  • Eenmaal gekozen, de groente fijn snijden en goed wassen.
  • Uit laten lekken.
  • Fruit in wat olie de uien, knoflook, trassi, tomaat, paprika en het spek.
  • Zijn de uien wat bruin, doe er dan het gehakt bij, wat zout, peper en de djinten.
  • Zodra het gehakt bruin is de groente erbij.
  • Op een klein vuur laten sudderen met het toegevoegde water.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Saus / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Indonesië