Sambal Brandal 1

gebakken sambal
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 12 rode lomboks of groene lomboks
  • 8 kemiries fijngestampt
  • 1 stukje trassi
  • 2 eetlepel(s) citroensap
  • 2 blaadjes djeroek poeroet
  • 1 grote ui fijngestampt
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • olie
  • zout

Instructies

  • Stamp of maal de lomboks.
  • Denk weer aan de vleesmolen.
  • De groene lombok moet eerst even gepoft worden.
  • Vermeng dit met de fijngestampte kemirie en trassi.
  • Fruit dan in ca. 1 kopje olie de knoflook en de ui.
  • Doe er het mengsel bij.
  • Braad het geheel op onder toevoeging van de citroensap, de blaadjes djeroek poeroet en wat zout.
  • Roer regelmatig door en temper het vuur.
  • Als de olie grotendeels is ingetrokken is de sambal klaar.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Saus
Land van herkomst Indonesië