Sambal Brandal 2

Gebakken sambal
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 10 lomboks gesnipperde
  • 8 gepofte kemiries
  • 1 theelepel trassi
  • 2 blaadjes djeroek poeroet
  • 1 stukje asem walnootgrootte
  • 2 eetlepel(s) olie
  • zout

Instructies

  • Stamp de kemiries fijn en wrijf ze samen met de lombok, trassi en zout.
  • Maak van de asem 3 eetlepels asemwater.
  • Fruit de gewreven kruiden en voeg het asemwater en djeroek poeroet toe.
  • Even laten doorkoken tot hij indikt.

Magnetron:

  • Verwarm de olie in een glazen litermaat onafgedekt op 100%.
  • Voeg de gewreven kruiden en djeroek poeroet toe en verwarm alles weer onafgedekt 2-3 min. op 100%.
  • Roer het asemwater erdoor en laat alles onafgedekt ca. 5 min. op 50% sudderen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze sambal is erg scherp.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Magnetron koken / Saus
Land van herkomst Indonesië