Sambal Goreng kool nanas

Gekruiden kool met ananas
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram kool
  • 3 schijven ananas
  • 2 eetlepels olie
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 2 theelepel sambal oelek
  • 2 eetlepels klapper
  • 1 theelepel Javaanse kerrie
  • 1 theelepel Javaanse suiker
  • 2 eetlepels citroensap

Instructies

  • Laat de ananas uitlekken.
  • Snijd de kool in smalle reepjes en de ananas in stukjes.
  • Fruit in de olie de uigoudgeel.
  • Voeg de knoflook toe.
  • Schep alles enkele malen om en doe er dan de sambal, kerrie en ananas bij.
  • Strooi er de kokos (klapper) overheen en schep alles weer enige malen om.
  • Dan 5 eetlepels water toevoegen en de suiker en citroensap erbij doen.
  • Breng alles onder voortdurend omscheppen aan de kook.
  • Laat dan alles zachtjes doorkoken tot vrijwel al het vocht is verdwenen.
  • Voeg dan de kool toe en laat alles onder voortdurend omscheppen ca. 5 min. zachtjes bakken.
  • Daarna opdienen in voorverwarmde schaal.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Basisrecept / Bijgerecht / Saus
Land van herkomst Indonesië