Sambal Goreng kool nanas
Gekruiden kool met ananas
Ingrediënten
- 250 gram kool
- 3 schijven ananas
- 2 eetlepels olie
- 1 ui gesnipperd
- 1 teen knoflook fijngehakt
- 2 theelepel sambal oelek
- 2 eetlepels klapper
- 1 theelepel Javaanse kerrie
- 1 theelepel Javaanse suiker
- 2 eetlepels citroensap
Instructies
- Laat de ananas uitlekken.
- Snijd de kool in smalle reepjes en de ananas in stukjes.
- Fruit in de olie de uigoudgeel.
- Voeg de knoflook toe.
- Schep alles enkele malen om en doe er dan de sambal, kerrie en ananas bij.
- Strooi er de kokos (klapper) overheen en schep alles weer enige malen om.
- Dan 5 eetlepels water toevoegen en de suiker en citroensap erbij doen.
- Breng alles onder voortdurend omscheppen aan de kook.
- Laat dan alles zachtjes doorkoken tot vrijwel al het vocht is verdwenen.
- Voeg dan de kool toe en laat alles onder voortdurend omscheppen ca. 5 min. zachtjes bakken.
- Daarna opdienen in voorverwarmde schaal.