Sambal Goreng Kool 4
gekruiden kool
Ingrediënten
- 250 gram fijngesneden kool
- 3 eetlepel(s) gesneden uien
- 1 teen knoflook fijngesneden
- 1 theelepel sambal oelek
- 1 theelepel trassi
- 1 theelepel laos
- 1 theelepel Javaanse suiker
- 1 spriet sereh
- 1 salamblaadje
- ⅛ blok santen
- 2 eetlepel(s) olie wat zout
Instructies
- Was de fijngesneden kool.
- Wrijf ui, knoflook, sambal, trassi, laos met de suikeren wat zout tot een brij.
- Fruit dit alles in de olie tot de uien geel zijn.
- Voeg dan de kool toe en fruit die een paar minuten mee tot ze slap is.
- Doe vervolgens de santen, sereh en de salam erbij en als de massa erg droog wordt, een scheutje water toevoegen.
- Laat het gerecht stoven tot de olie uit de santen komt, ca. 5-6 min.
- De kool mag niet helemaal gaar worden.
- Verwijder de salam en sereh voor het opdienen.
Magnetron:
- Verwarm de olie in een magnetronschaal van ten minste 1liter inhoud onafgedekt ca. 2 min. op 100%.
- Voeg de fijngewreven massa toe en verwarm deze onafgedekt 2 a 3 min. op 100%.
- Doe de santen, sereh, salam en eventueel wat water bij en verwarm alles onafgedekt 3 a 4 min. op 100%.
- Roer tussendoor eenmaal door.