Sambal Goreng Kool 4

gekruiden kool
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram fijngesneden kool
  • 3 eetlepel(s) gesneden uien
  • 1 teen knoflook fijngesneden
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 theelepel trassi
  • 1 theelepel laos
  • 1 theelepel Javaanse suiker
  • 1 spriet sereh
  • 1 salamblaadje
  • blok santen
  • 2 eetlepel(s) olie wat zout

Instructies

  • Was de fijngesneden kool.
  • Wrijf ui, knoflook, sambal, trassi, laos met de suikeren wat zout tot een brij.
  • Fruit dit alles in de olie tot de uien geel zijn.
  • Voeg dan de kool toe en fruit die een paar minuten mee tot ze slap is.
  • Doe vervolgens de santen, sereh en de salam erbij en als de massa erg droog wordt, een scheutje water toevoegen.
  • Laat het gerecht stoven tot de olie uit de santen komt, ca. 5-6 min.
  • De kool mag niet helemaal gaar worden.
  • Verwijder de salam en sereh voor het opdienen.

Magnetron:

  • Verwarm de olie in een magnetronschaal van ten minste 1liter inhoud onafgedekt ca. 2 min. op 100%.
  • Voeg de fijngewreven massa toe en verwarm deze onafgedekt 2 a 3 min. op 100%.
  • Doe de santen, sereh, salam en eventueel wat water bij en verwarm alles onafgedekt 3 a 4 min. op 100%.
  • Roer tussendoor eenmaal door.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Basisrecept / Bijgerecht / Saus
Land van herkomst Indonesië