Sambal Goreng perentil

gekruiden rundergehakt
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 grote aardappels in blokjes
  • 50 gram peultjes in stukjes van 1 cm
  • 3 eetlepel(s) ui gesneden
  • 2 tenen knoflook gesneden
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 ei
  • 1 salamblaadje
  • 1 theelepel javaanse suiker
  • asem walnootgrootte
  • 4 eetlepel(s) olie
  • 1 theelepel laos
  • zout
  • blok santen

Instructies

  • Zout het gehakt, maak het aan met het ei en draai balletjes.
  • Wrijf ui, knoflook,sambal, laos en suiker tot een brij.
  • Maak van de asem met 1 dl water asemwater.
  • Fruit het kruidenmengsel in de olie tot de uien geel zijn.
  • Voeg hier de balletjes aan toe en schep ze voorzichtig om en om.
  • Als de balletjes half gaar zijn, doe er dan de blokjes aardappel en peultjes bij en laat die enkele minuten meebakken.
  • Voeg dan het asemwater toe, de santen en salam.
  • Laat alles nog even doorstoven.

Magnetron:

  • Verwarm de olie in een magnetronschaal van tenminste 2 liter inhoud onafgedekt ca. 3 min. op 100%.
  • Roer de fijngewreven massa erdoor en smoor onafgedekt 2 a 3min. op 100%.
  • Schep de balletjes erdoor en verwarm deze onafgedekt 2 min. à 3 min. op 100%.
  • Doe de blokjes aardappel en peultjes erbij en verwarm onafgedekt 2 a 3min. op 100%.
  • Roer tenslotte het asemwater, de santen en salam erdoor en verwarm alles afgedekt in 8 a 10 min. op 50%.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Basisrecept / Bijgerecht / Rundvlees / Saus / Vlees
Land van herkomst Indonesië