Sambal Goreng perentil
gekruiden rundergehakt
Ingrediënten
Instructies
- Zout het gehakt, maak het aan met het ei en draai balletjes.
- Wrijf ui, knoflook,sambal, laos en suiker tot een brij.
- Maak van de asem met 1 dl water asemwater.
- Fruit het kruidenmengsel in de olie tot de uien geel zijn.
- Voeg hier de balletjes aan toe en schep ze voorzichtig om en om.
- Als de balletjes half gaar zijn, doe er dan de blokjes aardappel en peultjes bij en laat die enkele minuten meebakken.
- Voeg dan het asemwater toe, de santen en salam.
- Laat alles nog even doorstoven.
Magnetron:
- Verwarm de olie in een magnetronschaal van tenminste 2 liter inhoud onafgedekt ca. 3 min. op 100%.
- Roer de fijngewreven massa erdoor en smoor onafgedekt 2 a 3min. op 100%.
- Schep de balletjes erdoor en verwarm deze onafgedekt 2 min. à 3 min. op 100%.
- Doe de blokjes aardappel en peultjes erbij en verwarm onafgedekt 2 a 3min. op 100%.
- Roer tenslotte het asemwater, de santen en salam erdoor en verwarm alles afgedekt in 8 a 10 min. op 50%.