Maderasaus met Runderbouillon
Ingrediënten
- ½ liter runderbouillon
- 25 gram bloem
- Peper
- Zout
- 35 gram boter
- 1 deciliter madera
Instructies
- Maak een bruine roux van boter en bloem.
- Haal de roux van het vuur zodra deze de juiste kleur heeft en laat het 5 minuten rusten.
- Voeg de koude runderbouillon toe aan de roux en zet het geheel op een laag vuur.
- Laat de saus zachtjes trekken onder af en toe roeren.
- Voeg aan het einde de madera toe en breng de saus op smaak met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze maderasaus gaat uitstekend samen met een droge sherry of een stevige rode wijn zoals een Merlot.
Voedingswaarden
Calories: 180 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 3 g | Vet: 10 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 5 g