Maderasaus met Runderbouillon

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Instructies

  • Maak een bruine roux van boter en bloem.
  • Haal de roux van het vuur zodra deze de juiste kleur heeft en laat het 5 minuten rusten.
  • Voeg de koude runderbouillon toe aan de roux en zet het geheel op een laag vuur.
  • Laat de saus zachtjes trekken onder af en toe roeren.
  • Voeg aan het einde de madera toe en breng de saus op smaak met zout en peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Deze maderasaus gaat uitstekend samen met een droge sherry of een stevige rode wijn zoals een Merlot.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 3 g | Vet: 10 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 5 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Saus
Land van herkomst Frankrijk