Sauce romaine

(Romeinse saus)
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 50 g suiker
  • 5 deciliter Spaanse saus
  • 20 g rozijnen
  • 20 g pijnappelpitten
  • deciliter azijn
  • 3 deciliter wildfond
  • 20 g krenten

Instructies

  • Zet de krenten en rozijnen te week in lauw water.
  • Rooster de pijnappelpitten een kwartieertje in een oven van 200ºC.
  • Smelt de suiker in een pannetje.
  • Roer er voorzichtig in totdat de suiker een caramelkleur aanneemt.
  • Wacht niet te lang anders verbrandt de suiker.
  • Blus de suiker af met de azijn en zorg dat alle suiker oplost.
  • Voeg er dan de Spaanse saus en wildfond bij.
  • Laat inkoken tot er ¾ deel over is.
  • Passeer de saus door een zeef.
  • Voeg er dan de krenten, rozijnen en pijnappelpitten bij,

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze saus bij wild.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Saus