Sauce romaine
(Romeinse saus)
Ingrediënten
- 50 g suiker
- 5 deciliter Spaanse saus
- 20 g rozijnen
- 20 g pijnappelpitten
- 1½ deciliter azijn
- 3 deciliter wildfond
- 20 g krenten
Instructies
- Zet de krenten en rozijnen te week in lauw water.
- Rooster de pijnappelpitten een kwartieertje in een oven van 200ºC.
- Smelt de suiker in een pannetje.
- Roer er voorzichtig in totdat de suiker een caramelkleur aanneemt.
- Wacht niet te lang anders verbrandt de suiker.
- Blus de suiker af met de azijn en zorg dat alle suiker oplost.
- Voeg er dan de Spaanse saus en wildfond bij.
- Laat inkoken tot er ¾ deel over is.
- Passeer de saus door een zeef.
- Voeg er dan de krenten, rozijnen en pijnappelpitten bij,
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze saus bij wild.