Geroosterde Honing-Sinaasappels met Bitterkoekjes
Ingrediënten
- 5 sinaasappels
- 10 bitterkoekjes
- 25 g boter
- 4 eetlepels honing
- Griekse yoghurt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Pers 1 sinaasappel uit en halveer de overige 4 sinaasappels.
- Snijd met een puntig mesje of grapefruitmesje het vruchtvlees los van de schil en snijd de partjes los.
- Leg de sinaasappels met het snijvlak naar boven in een ovenschaal.
- Verkruimel de bitterkoekjes (in keukenmachine) en verdeel het kruim over de sinaasappels.
- Verwarm in een steelpan de boter en honing al roerend tot een siroop.
- Schenk driekwart ervan over de sinaasappels en roer het sinaasappelsap door de rest van de siroop.
- Schenk dit mengsel op de bodem van de schaal.
- Zet de schaal in het midden van de oven en laat de sinaasappels in 25 minuten zacht en warm worden.
- Leg de sinaasappels op vier borden en schep op elk wat Griekse yoghurt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze verrukkelijke geroosterde honing-sinaasappels met een krokant laagje bitterkoekjes en romige Griekse yoghurt als heerlijk dessert.
Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 5 g | Vet: 10 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 30 g