Sneeuwballen met Chocoladevulling
Ingrediënten
- 2 eiwitten
- 125 gram gezeefde poedersuiker + extra om te bestuiven
- 150 gram suiker
- 75 gram chocolade
- Kaneel
- 1 eetlepel sinaasappellikeur
Instructies
- Klop de eiwitten stijf.
- Voeg geleidelijk de gezeefde poedersuiker en sinaasappellikeur toe, klop door totdat er pieken ontstaan.
- Verwarm de oven voor op 120°C.
- Schep met een ijsbolletjestang bollen op het bakpapier (doop de tang tussendoor steeds in koud water).
- Maak met een lepel pieken op de bollen.
- Bak de bollen ongeveer 1 1/2 uur in de oven totdat ze droog zijn.
- Laat ze afkoelen op een taartrooster.
- Verwarm 1/2 dl water met suiker al roerend op zacht vuur tot de suiker is opgelost.
- Steek de bollen op satéprikkers en bestrijk de ronde kant van de bollen met suikerstroop.
- Laat de suikerstroop hard worden.
- Smelt witte chocolade au bain-marie.
- Strijk de chocolade op de platte kanten van de bollen en plak steeds 2 bollen tegen elkaar aan.
- Laat de sneeuwballen opstijven in de koelkast.
- Bestuif de sneeuwballen royaal met poedersuiker en voeg een snufje kaneel toe.
Notities / Tips / Wijnadvies
Heeft u een mooie foto gemaakt van dit recept stuur hem mij dan toe.
Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 5 g | Vet: 10 g | Sugar: 40 g