Sneeuwballen met Chocoladevulling

Porties: 6 personen
inclusief baktijd en opstijftijd 2 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eiwitten
  • 125 gram gezeefde poedersuiker + extra om te bestuiven
  • 150 gram suiker
  • 75 gram chocolade
  • Kaneel
  • 1 eetlepel sinaasappellikeur

Instructies

  • Klop de eiwitten stijf.
  • Voeg geleidelijk de gezeefde poedersuiker en sinaasappellikeur toe, klop door totdat er pieken ontstaan.
  • Verwarm de oven voor op 120°C.
  • Schep met een ijsbolletjestang bollen op het bakpapier (doop de tang tussendoor steeds in koud water).
  • Maak met een lepel pieken op de bollen.
  • Bak de bollen ongeveer 1 1/2 uur in de oven totdat ze droog zijn.
  • Laat ze afkoelen op een taartrooster.
  • Verwarm 1/2 dl water met suiker al roerend op zacht vuur tot de suiker is opgelost.
  • Steek de bollen op satéprikkers en bestrijk de ronde kant van de bollen met suikerstroop.
  • Laat de suikerstroop hard worden.
  • Smelt witte chocolade au bain-marie.
  • Strijk de chocolade op de platte kanten van de bollen en plak steeds 2 bollen tegen elkaar aan.
  • Laat de sneeuwballen opstijven in de koelkast.
  • Bestuif de sneeuwballen royaal met poedersuiker en voeg een snufje kaneel toe.

Notities / Tips / Wijnadvies

Heeft u een mooie foto gemaakt van dit recept stuur hem mij dan toe.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 5 g | Vet: 10 g | Sugar: 40 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Chocolade
Land van herkomst Nederland
Feestdagen etc Kerst