snorrepotje

Snorrepotje

gestoofd kalfsvlees
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g kalfsvlees
  • eventueel restjes nier lever en tong
  • zout naar smaak
  • 1 ui of een paar sjalotjes
  • 50 g vet of boter
  • paar stukjes foelie
  • 3 tomaten
  • peper
  • azijn

Instructies

  • Zout het kalfsvlees lichtjes en laat het 2 uren staan.
  • Kook het in ongeveer 1 uur gaar en laat het in het kooknat koud worden.
  • Fruit de gesnipperde ui in het vet of de boter en doe er de foelie, de tomaten en wat peper bij.
  • Snijd het gekookte kalfsvlees en de vleesresten in dobbelsteentjes en meng alles goed door elkaar.
  • Stoof het vlees met een deel van het vleeskooknat en wat azijn op een laag vuurtje nog een uurtje.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kalfsvlees / Vlees
Land van herkomst Friesland / Nederland