Sole à la Homardine

      Reacties uitgeschakeld voor Sole à la Homardine

Sole à la Homardine

(zeetong Homardine)
Categorie vis
porties 4
Auteur Voer voor gastronomen

Wat gaat er in

  • 1 kreeft op z'n Amerikaans
  • 8 tongfilets
  • 5 dl visfumet
  • zout
  • peper
  • 4 sneden witbrood
  • 2 dl Hollandse saus
  • 250 g champignons

Hoe maak ik het klaar

  • Bereid de kreeft op zijn Amerikaans volgens het genoemde recept.
  • Maak de Hollandse saus volgens het genoemde recept.
  • Meng de Hollandse saus met de saus van de kreeft.
  • Pocheer de tongfilets 8 minuten in de visbouillon.
  • Beboter een ovenvaste schaal die als dienschaal kan dienen.
  • Maak de champignons schoon, snij ze in plakjes.
  • Leg deze in de schaal.
  • Leg er de visfilets op.
  • Snij de kreeftestaart in dunne plakken en leg deze op de vis.
  • Zet de oven op 180ºC.
  • Schenk de saus over de vis.
  • Zet de schaal in de oven om goed warm te worden.
  • Bak ondertussen in wat boter de sneden brood bruin.
  • Snij er mooie croûtons uit.
  • Leg deze op de schaal en serveer.