Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 bakken stoofpeertjes à 400 g, koelvak
- 1 eetlepel(s) limoensap
- 100 ml rode port
- 1 kaneelstokje
- 4 eetlepel(s) donkere basterdsuiker
- 4 verse vijgen
Instructies
- Stoofpeertjes laten uitlekken, vocht opvangen.
- Stukjes peer met limoensap besprenkelen en in diepvriesdoos in diepvries zetten.
- Peer in minstens 3 uur laten bevriezen.
- Intussen stoofvocht van peertjes met port, kaneelstokje en suiker tot 150 ml laten inkoken.
- Siroop laten afkoelen en kaneelstokje verwijderen.
- In koelkast bewaren.
- Vijgen in plakjes snijden en vier wijnglazen ermee bekleden.
- In keukenmachine of met staafmixer stukjes peer met portsiroop tot rulle sorbetmassa pureren.
- Sorbet snel in glazen scheppen en serveren.