Stoofpeertjessorbet

Stoofpeertjessorbet

AllerHande december 2003
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 bakken stoofpeertjes à 400 g, koelvak
  • 1 eetlepel(s) limoensap
  • 100 ml rode port
  • 1 kaneelstokje
  • 4 eetlepel(s) donkere basterdsuiker
  • 4 verse vijgen

Instructies

  • Stoofpeertjes laten uitlekken, vocht opvangen.
  • Stukjes peer met limoensap besprenkelen en in diepvriesdoos in diepvries zetten.
  • Peer in minstens 3 uur laten bevriezen.
  • Intussen stoofvocht van peertjes met port, kaneelstokje en suiker tot 150 ml laten inkoken.
  • Siroop laten afkoelen en kaneelstokje verwijderen.
  • In koelkast bewaren.
  • Vijgen in plakjes snijden en vier wijnglazen ermee bekleden.
  • In keukenmachine of met staafmixer stukjes peer met portsiroop tot rulle sorbetmassa pureren.
  • Sorbet snel in glazen scheppen en serveren.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Fruit / IJs / Nagerecht
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch