Sushi van Koninklijke Marine

gekruide rijst
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram kortkorrelige rijst
  • 1 stukje kombu soort gedroogd zeewier 5 cm

Voor de dressing:

  • 4 eetlepels rijstazijn
  • 3 eetlepels kristalsuiker fijne
  • 2 theelepel zout
  • 2 eetlepels mirin
  • sake of droge sherry

Instructies

  • Was de rijst zorgvuldig en laat hem 20 min. weken in ruim water.
  • Laat de rijstdan 30 min. uitlekken.
  • Breng 6 dl water aan de kook en voeg de uitgelekte rijst toe
  • . Doe het stukje kombu erbij.
  • Breng alles opnieuw aan de kook.
  • Leg het deksel op de pan en laat de rijst 15 tot 18 min. zachtjes koken.
  • Maak intussen de dressing voor de sushi door alle aangegeven ingrediënten met elkaar te vermengen.
  • Blijf roeren totdat zout en suiker opgelost zijn.
  • Neem de pan met rijst van het vuur en laat hem met gesloten deksel 10 min. staan.
  • Neem hierna het stukje kombu weg en doe de rijst in een grote kom.
  • Schep de rijst eenmaal om met een grote vork.
  • Schenk direct hierna de dressing erover.
  • Schep de rijst opnieuw om en laat de rijst afkoelen tot dat ze lauwwarm is en geschikt om te verwerken.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Rijst / Sushi
Land van herkomst Indonesië