Tarbot voor lekkerbekken
Ingrediënten
- 1 tarbot van 1½ kg
- 75 gr boter
- 100 gr grijze garnalen gepelde
- 50 gr tarwebloem
- ¼ liter melk
- 1 eigeel
- 2 dl room
- 50 gr gemalen kaas
- ¼ liter visfumet
- ⅛ liter witte wijn
- 50 gr beschuit verkruimelde
Instructies
- Snijd de tarbot in gelijke moten.
- Dompel de stukken in kokend gezouten water en pocheer ze 5 minuten.
- Haal de tarbot dan uit het kookvocht en droog hem goed af.
- Verwijder vel en graten aan de zijkanten en leg de tarbot op een schotel.
- Smelt 50 gr boter, voeg er de gepelde garnaal aan toe en stoof de zeediertjes ± 2 minuten.
- Bestrooi met de gezeefde tarwebloem.
- Meng er de melk, de visfumet en de witte wijn onder, breng aan de kook en laat het mengsel zachtjes inkoken.
- Kruid met peper en zout en werk af met een liaison van room en eigeel.
- Giet de saus over de tarbot, bestrooi met de gemalen kaas en met het beschuitkruim.
- Verdeel de overige boter over de visschotel en bak die in 15 minuten gaar in een warme oven van 160°C.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met aardappelpuree.