Tarbot voor lekkerbekken

Tarbot voor lekkerbekken

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 tarbot van 1½ kg
  • 75 gr boter
  • 100 gr grijze garnalen gepelde
  • 50 gr tarwebloem
  • ¼ liter melk
  • 1 eigeel
  • 2 dl room
  • 50 gr gemalen kaas
  • ¼ liter visfumet
  • liter witte wijn
  • 50 gr beschuit verkruimelde

Instructies

  • Snijd de tarbot in gelijke moten.
  • Dompel de stukken in kokend gezouten water en pocheer ze 5 minuten.
  • Haal de tarbot dan uit het kookvocht en droog hem goed af.
  • Verwijder vel en graten aan de zijkanten en leg de tarbot op een schotel.
  • Smelt 50 gr boter, voeg er de gepelde garnaal aan toe en stoof de zeediertjes ± 2 minuten.
  • Bestrooi met de gezeefde tarwebloem.
  • Meng er de melk, de visfumet en de witte wijn onder, breng aan de kook en laat het mengsel zachtjes inkoken.
  • Kruid met peper en zout en werk af met een liaison van room en eigeel.
  • Giet de saus over de tarbot, bestrooi met de gemalen kaas en met het beschuitkruim.
  • Verdeel de overige boter over de visschotel en bak die in 15 minuten gaar in een warme oven van 160°C.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met aardappelpuree.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Vis
Land van herkomst België