Geroosterde Broodjes met Haring en Radijssalade

bron: AllerHande 07 2005
Porties: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 6 dikke plakken brood bijvoorbeeld Bourgondisch brood
  • 8 maatjesharingfilets
  • ½ bosje radijs
  • 125 ml zure room
  • Zout en peper naar smaak

Optioneel:

  • 1 theelepel geraspte mierikswortel

Instructies

  • Rooster de plakken brood goudbruin in een broodrooster of onder de ovengrill.
  • Snijd de haringfilets in zeer kleine blokjes (gebruik geen uitjes uit de verpakking).
  • Hak de radijs grof en scheur enkele mooie blaadjes van het radijsgroen.
  • Meng in een kom de zure room met de haring en de radijs.
  • Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
  • Voeg indien gewenst de geraspte mierikswortel toe voor extra pit.
  • Besmeer de geroosterde sneetjes brood royaal met het haring-radijsmengsel.
  • Garneer met de blaadjes radijsgroen.

Notities / Tips / Wijnadvies

  • Voor een extra pittige smaak kun je 1 theelepel geraspte mierikswortel toevoegen aan de zure room.
  • Deze haringsalade op brood is ook lekker met bieslook en fijngesneden ongeschilde Granny Smith-appels in plaats van radijs, of met lente-uitjes en fijngesneden tuinkruiden.
Wijnadvies:
Een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Riesling vormt een mooie aanvulling op de zure room en de peperige smaak van de radijs in dit gerecht

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 13 g | Vet: 9 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 2 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hapjes / Koude Hapjes / Vis
Land van herkomst Nederland