Tomatenchutney

Porties: 1 liter
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 kilo tomaten
  • ½ kilo sjalotten klein hakken
  • 25 gram mosterdzaad
  • 10 gram piment of allspice
  • 500 gram suiker
  • 25 gram zout
  • ½ afgestreken theelepel peper
  • 5 deciliter rozemarijn azijn of gewone met los takje rozemarijn erin

Instructies

  • De tomaten even in kokend water leggen en dan onder koude kraan houden.
  • Velletjes eraf halen.
  • Gepelde tomaten in vieren en deze partjes weer in vieren snijden.
  • De kruiden in een doekje (stuk oude schone theedoek of zakdoek) binden.
  • Tomaten, sjalotten, suiker, zout, peper, azijn en doekje in wijde pan met dikke bodem en breng al roerend aan de kook.
  • Als suiker is opgelost af en toe roeren.
  • Chutney zonder deksel 1,5 - 2 uur laten zachtjes laten pruttelen tot het een dikke massa is. Doekje uit pan.
  • Direct in brandschone potten scheppen (boenen met kokendheet sodawater, naspoelen met kokendheet water, omdraaien op schone theedoek).
  • Plasticfolie over pot spannen, deksel erop.
  • Omdraaien en verder laten afkoelen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Vele maanden te bewaren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Saus