Tomatenchutney
Ingrediënten
Instructies
- De tomaten even in kokend water leggen en dan onder koude kraan houden.
- Velletjes eraf halen.
- Gepelde tomaten in vieren en deze partjes weer in vieren snijden.
- De kruiden in een doekje (stuk oude schone theedoek of zakdoek) binden.
- Tomaten, sjalotten, suiker, zout, peper, azijn en doekje in wijde pan met dikke bodem en breng al roerend aan de kook.
- Als suiker is opgelost af en toe roeren.
- Chutney zonder deksel 1,5 - 2 uur laten zachtjes laten pruttelen tot het een dikke massa is. Doekje uit pan.
- Direct in brandschone potten scheppen (boenen met kokendheet sodawater, naspoelen met kokendheet water, omdraaien op schone theedoek).
- Plasticfolie over pot spannen, deksel erop.
- Omdraaien en verder laten afkoelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Vele maanden te bewaren.