Verscholen ei

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram kalfsgehakt
  • 5 eieren
  • paneermeel
  • bloem
  • frituurvet

Instructies

  • Kook 4 eieren hard, en ontdoe ze van hun schaal.
  • Maak het gehakt op uw eigen manier aan (peper - zout - ei - paneermeel b.v).
  • Rol het gehakt (op een vochtige snijplanuit tot een plak van ongeveer een centimeter dik.
  • Snijd deze plak in vieren.
  • Rol de 4 eieren door wat bloem.
  • Wikkel de eieren in de plakjes gehakt, en werk ze netjes af.
  • Klop van het vijfde ei het eiwit los (met dooier mag ook maar dan wordt het korstje donkerder).
  • Rol de ballen achtereenvolgens door het paneermeel, het losgeklopt ei en weer door het paneermeel.
  • Bak ze in het frituurvet mooi bruin en gaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kalfsvlees / Vlees
Land van herkomst Nederland