Visitandine

Deel op Facebook Recept afdrukken

Instructies

  • Een rond taartje in de vorm van een schuitje, waarvan het deeg veel eiwit bevat en verder fijngemalen amandelen, boter en suiker.
  • Soms wordt de bovenkant na het bakken bestreken met abrikozenjam en daarna met suikerglazuur met Kirsch.
  • Deze taartjes zijn oorspronkelijk het product van kloosters en zijn bedacht om overgebleven eiwitten te gebruiken.
  • Vermeng 500 gr suiker met 500 gr amandelpoeder en 150 gr gezeefde bloem.
  • Voeg er beetje bij beetje 12 eiwitten aan toe en werk ze er grondig door met op het laatst 750 gr gesmolten, nauwelijks nog warme boter.
  • Meng er tenslotte 4 zeer stijfgeklopte, in de koelkast gekoelde eiwitten door.
  • Beboter de vormpjes voor deegschuitjes en vul ze, met behulp van een spuitzak met grote gladde spuitmond, met kleine hoeveelheden van het beslag.
  • Zet ze in een op 220°C voorverwarmde oven tot de gebakjes goudgeelgekleurd en vanbinnen zacht zijn.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake